Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Три пъти повече са излекуваните от заболелите в периода от 21 до 27 декември

29 декември 2020 14:41,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 471
Относителен дял на карантинираните лица в област Сливен.

През последната седмица Сливенска област следва тенденцията в страната за увеличение на излекуваните от COVID-19 лица и намаляване на новодиагностицираните болни, съобщиха от Областния кризисен щаб. От 21 до 27 декември от болнично и домашно лечение бяха изписани 632-ма души. Три пъти по-малко са заболелите - 193-ма души. В сравнение с предходния едноседмичен период броят им е с 55,1 процента по-нисък.

 

Средната възраст на диагностицираните е 56,7 години.Те са жители на 32 населени места в областта. Пред периода от карантина са отпаднали 175 души. За съжаление, битката с коронавируса изгубиха 12 души. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Към 29 декември активните случаи на заболяването са 887.

 

Карантинирани са 857 души. 553 от тях са в изолация като болни, лечението им се провежда под наблюдението на личните лекари. 51 души са карантинирани като контактни на по-рано установени случаи. Спрямо предходни периоди е увеличен броят на карантинираните лица, пристигнали от рискова зона - 253 души.

 

От началото на епидемията досега положителен резултат от тестването за COVID-19 са дали 5 019 души, 3 855 са излекуваните жители на областта. 248 са починалите.

 

Областният кризисен щаб отправя апел към гражданите да продължат да спазват противоепидемичните мерки. Носенето на предпазни маски, хигиената, физическата дистанция и социалната изолация са необходими, за да се запази тенденцията за намаляване на заболелите.

 

На графиката: Относителен дял на лицата под карантина. Графиката е изготвена от ОД на МВР - Сливен.