Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отделението по неонатология получи дарение от Ротари клуб - Сливен

29 декември 2020 16:15, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 3 години, брой четения: 1522
дарение

Два апарата за лечение на новородени бебета дари Ротари клуб-Сливен на Отделението по неонатология към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Днес президентът на клуба Недко Недев връчи дарението на началника на отделението д-р Таня Праматарова.

Той подчерта, че ротарианците изпълняват мисията си да бъдат в полза на обществото и най-вече към най-малките. „Направихме този жест след коледните празници, в навечерието на Новата година, като се надяваме апаратите да бъдат в помощ на работещите в отделението и да помогнем на повече недоносени деца“, каза Недко Недев.

От името на ръководството на болницата и на своите колеги д-р Праматарова благодари за дарението. „За втора поредна година Ротари клуб-Сливен ни помага с благотворителна инициатива. Апаратите са две инфузионни помпи, които използваме при всички новородени. Чрез тях вливаме препаратите за лечение и затова са незаменими за 24-часовата грижа за недоносените бебета“, каза тя.

На връчването на дарението присъстваха Христо Трънчев – секретар на Ротари клуб-Сливен и старшата акушерка на неонатологичното отделение Пепа Стоилова.

Снимки

дарениедарение