Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Зам.-министър Димитров връчи призовете „Еврофермер на годината” и „Евробизнесдама на годината”

15 декември 2010 13:32,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1061

На 14 декември 2010 г., областният управител г-н Марин Кавръков получи информация от Министерство на земеделие и храните, Дирекция „Връзки с обществеността и протокол” за проведения конкурс и връчените призове „Еврофермер на годината” и „Евробизнесдама на годината”.

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров награди Петко Хаджийски с приза „Еврофермер на годината” и Илонка Аврамова с приза „Евробизнесдама на годината” в хотел „Ринг”, Монтана.

На церемонията зам.-министър Димитров подчерта, че земеделието е секторът, който ще изведе българската икономика от кризата, като допълни че икономическите показатели на сектор земеделие показват ръст над 3 %.

Той отбеляза също, че през последните две години, земеделският сектор показва положително външнотърговско салдо и над 70 % от изнесените продукти са за Европейския съюз, което показва тяхното добро качество, висок стандарт и усилената работа на хората, работещи в сектора, сред които безспорно са и наградените.

Петко Хаджийски е управител на Агро КП и собственик на млекопреработвателната фирма „Хаджийски и фамилия”. Обработва и 75 000 дка земя в землищата на Хайредин, Бойчиновци, Криводол и Монтана.

Илонка Аврамова е управител на фирмата за месопроизводство Гала-М, зам.- председател на Асоциацията на месопреработвателите в България, член на Управителния съвет на Съюза на птицевъдите и член на Управителния съвет на Продуктовия борд.

Традиционният конкурс, който бе организиран от сп. „Агробизнесът” се проведе за десети път тази година.