Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министър Найденов извоюва намаление на квотата ни за улов на калкан само с 10%, вместо с 25%

15 декември 2010 13:51,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1011
Мирослав Найденов

На 14 декември 2010 г., областният управител г-н Марин Кавръков получи информация от Министерство на земеделие и храните, Дирекция „Връзки с обществеността и протокол” за успешните преговори проведени на заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство в Брюксел.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов извоюва намалението на квотата ни за улов на калкан и трицона в Черно море за догодина да бъде само с 10%, а не с предлаганите от Европейската комисия 25%. На заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство в Брюксел вчера Европейската комисия внесе предложение за 25-процентно намаление на квотата за България и Румъния, като се аргументира с чувствителното намаляване на рибните запаси в световен мащаб. Министър Найденов обаче категорично възрази срещу това предложение и след продължили цял ден консултации бяха приети аргументите на страната ни и квотите за България и Румъния бяха редуцирани само с 10%.

„Това е много добър успех за страната ни на фона на останалите държави, тъй като за някои от страните-членки квотите за улов бяха редуцирани с до 50%”, коментира министър Найденов след заседанието на съвета.