Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител участва в Заседание на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район и Регионалния коодинационен комитет

15 декември 2010 15:22,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1053
снимка

На 14 Декември 2010 г. областният управител г-н Марин Кавръков участва в Заседание на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район и Регионалния коодинационен комитет.

Заседанието се проведе в областна администрация – Ямбол под председателството на областния управител г-жа Таня Димитрова.

Актуалните социално-икономически проблеми на Югоизточен регион представи г-жа Мариела Червенякова – секретар на Регионалния съвет за развитие. По предложение на областния управител г-жа Таня Димитрова, проблемите бяха обсъждани на провелата се през октомври среща на съпредседателите на РСР. Чрез тях се цели да бъдат формулирани по-конкретни политики за развитие на четирите области - Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора.

Представители на различните министерства - управляващи органи на оперативните програми на Европейския съюз, представиха данни за хода на изпълнение на проектите, съфинансирани от ЕС, както и информация за процедурите по различните приоритетни оси, които стартират през 2011г.

На вниманието на членовете на Регионалния съвет за развитие бе поставена и приетата от Европейския съюз стратегия „Европа 2020”. В нея са формулирани мерките за излизане от кризата на държавите членки на ЕС и необходимите политики за осигуряване на интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж.