Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Дарение за Отделението по кожни и венерически болести в МБАЛ”Д-р Иван Селимински”- Сливен

04 януари 2021 12:37, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 3 години, брой четения: 1909
дарение

Отделението по кожни и венерически болести към МБАЛ „Д-р Иван Селимински”- Сливен получи дарение по време на празниците. То включва дигитален дерматоскоп и фотоапарат за извършване на дерматоскопия, какъвто няма на територията на Сливен. Дарителят е пожелал да остане анонимен. Ръководството на болницата и екипът на отделението изказват своята благодарност за уникалния апарат, който е необходим за диагностика на кожни заболявания.

 

Дерматоскопията е диагностичен метод, който позволява използвайки стандартна и поляризирана светлина, да се получи увеличен образ на болестните структури на няколко милиметра под кожната повърхност.

Въпреки че първоначално дерматоскопията се е използвала за диагностициране само на злокачествен меланом, развитието на технологиите и натрупаният опит позволяват разширяването на диагностиката и тя включва:

– всички видове доброкачествени и злокачествени образувания на кожата;

– промени по ноктите;

– други кожни заболявания.

Дигиталната дерматоскопия позволява проследяване на проблемите във времето чрез създаване и запазване на изображенията. Така лекуващият лекар наблюдава развитието на заболяването.

От друга страна лекарят, съмнявайки се в точната диагноза, има възможността да изпрати за консултация навсякъде създадения дигитален образ.

Верни на традицията, медиците в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен не спират да се квалифицират, използвайки световния опит и постижения в дерматологията и другите специалности в медицината.

Снимки

дарениедарение