Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Системата за прием на деца в детските градини и яслите в Сливен вече е активна

04 януари 2021 14:28, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 516
Детска градина

На 4 януари, понеделник, в 10 часа беше отворена системата за прием на децата в детските градини, яслите и яслените групи към детски градини. Съгласно приетата от Общински съвет-Сливен Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училищата на територията на Община Сливен, регистрирането на заявления за участие в класиране се осъществява за календарна година.

На 20 декември 2020 година системата беше затворена, а личните данни на заявителите и децата бяха заличени, като за срок от 5 години се пази електронен архив.

Напомня се на всички родители, че ако към декември 2020 година имат активно заявление и искат да продължат да участват в класирания и през 2021 година, то е необходимо да подадат ново заявление.

В специализирания сайт за прием ( https://priem.sliven.bg/ ), в раздел „Класирания“, са публикувани свободните места за класирането през януари, както и графиците за прием за 2021 година. Резултатите от първото за годината класиране ще бъдат публикувани на 15 януари, а срока за записване на класираните деца е до 22 януари, включително.

При възникнали въпроси или затруднения при работата с онлайн системата, родителите могат да се обръщат за съдействие към директорите на детските градини и ясли и определените от тях служители, както и към Ина Николова, главен експерт в дирекция ОКВО в Община Сливен – 0879 599 244.

Междувременно днес беше възстановена дейността на училищата до 4 клас, детските градини и ясли на територията на Сливен. В тази връзка децата в градините получиха подаръците, които общината им осигури по повод на Коледните и Новогодишни празници.