» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Системата за прием на деца в детските градини и яслите в Сливен вече е активна

04 January 2021 14:28, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 3 years ago, number of readings: 507
Детска градина

На 4 януари, понеделник, в 10 часа беше отворена системата за прием на децата в детските градини, яслите и яслените групи към детски градини. Съгласно приетата от Общински съвет-Сливен Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училищата на територията на Община Сливен, регистрирането на заявления за участие в класиране се осъществява за календарна година.

На 20 декември 2020 година системата беше затворена, а личните данни на заявителите и децата бяха заличени, като за срок от 5 години се пази електронен архив.

Напомня се на всички родители, че ако към декември 2020 година имат активно заявление и искат да продължат да участват в класирания и през 2021 година, то е необходимо да подадат ново заявление.

В специализирания сайт за прием ( https://priem.sliven.bg/ ), в раздел „Класирания“, са публикувани свободните места за класирането през януари, както и графиците за прием за 2021 година. Резултатите от първото за годината класиране ще бъдат публикувани на 15 януари, а срока за записване на класираните деца е до 22 януари, включително.

При възникнали въпроси или затруднения при работата с онлайн системата, родителите могат да се обръщат за съдействие към директорите на детските градини и ясли и определените от тях служители, както и към Ина Николова, главен експерт в дирекция ОКВО в Община Сливен – 0879 599 244.

Междувременно днес беше възстановена дейността на училищата до 4 клас, детските градини и ясли на територията на Сливен. В тази връзка децата в градините получиха подаръците, които общината им осигури по повод на Коледните и Новогодишни празници.