» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител участва в Заседание на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район и Регионалния коодинационен комитет

15 December 2010 15:22,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1057
снимка

На 14 Декември 2010 г. областният управител г-н Марин Кавръков участва в Заседание на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район и Регионалния коодинационен комитет.

Заседанието се проведе в областна администрация – Ямбол под председателството на областния управител г-жа Таня Димитрова.

Актуалните социално-икономически проблеми на Югоизточен регион представи г-жа Мариела Червенякова – секретар на Регионалния съвет за развитие. По предложение на областния управител г-жа Таня Димитрова, проблемите бяха обсъждани на провелата се през октомври среща на съпредседателите на РСР. Чрез тях се цели да бъдат формулирани по-конкретни политики за развитие на четирите области - Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора.

Представители на различните министерства - управляващи органи на оперативните програми на Европейския съюз, представиха данни за хода на изпълнение на проектите, съфинансирани от ЕС, както и информация за процедурите по различните приоритетни оси, които стартират през 2011г.

На вниманието на членовете на Регионалния съвет за развитие бе поставена и приетата от Европейския съюз стратегия „Европа 2020”. В нея са формулирани мерките за излизане от кризата на държавите членки на ЕС и необходимите политики за осигуряване на интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж.