Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информация от Ситуационния център на ГД „Гражданска защита”, относно прогнозата за времето на 16.12.2010 г.

15 декември 2010 16:11,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1052
снимка

На 15.12.2010 г. в областна администрация се получи информация от Ситуационния център на ГД „Гражданска защита”, относно прогнозата за времето на 16.12.2010 г.

Областният управител г-н Марин Кавръков се запозна с информацията за предстоящото влошаване на времето. Всички отговорни институции трябва да предприемат необходимите мерки за намаляване на евентуалните последствия за населението.

По данни на Метеорологичния център на Военно въздушни сили за 16.12.2010 г. още рано сутринта в Югозападна България облачността ще се увеличи, вплътни и там ще започнат превалявания от сняг. След обяд този процес постепенно ще обхване цялата страна, като най-интензивни ще са валежите през деня в Южна, а вечерта в Източна България, където поради силния вятър ще има и снегонавявания. Там ще се образува 10-15 сантиметра снежна покривка, като на места в Югоизточна България и крайните южни райони тя ще достигне 25-30 сантиметра. Над останалата част от страната снежната покривка ще бъде под 5 сантиметра. Движението на автомобили ще е силно затруднено и от лошата видимост, която на моменти ще бъде под 50 метра. Вятърът ще е 6-9м/с от североизток-изток, като привечер в източните райони ще се засили със стойности до 15-18м/с.

Минимални температури: между -12 и -7 градуса.

Максимални температури: между -7 и -2 градуса.

По информация на НИМХ към БАН за 16.12.2010 г. и нощта срещу 17.12.2010 г. ще завали сняг, отначало в южните райони, а след обяд и в останалата част от страната. Ще се образува нова снежна покривка – в по-голямата част от страната до 5 см. Значително ще бъде количеството на валежа в Източна и най-вече в Югоизточна България, където новата снежната покривка ще бъде около 15 см. Там ще духа умерен и силен вятър от север-североизток и ще има условия за снежни виелици и навявания.

Настоящата информация се публикува в сайта на Областна администрация за да информира гражданите и фирмите, за предстоящите резки промени в климата.

Областният управител г-н Марин Кавръков препоръчва на гражданите, транспортните и туристически фирми да се въздържат от пътуване поне няколко дни, а ако това е невъзможно да подготвят транспортните средства за предстоящите влошени метеорологични условия.

При възникване на бедствена ситуация, моля своевременно да се уведомява Оперативния дежурен в ОКИЦ на ОУ„Гражданска защита”- Сливен:

Телефон: 044 633 112 / Факс: 044 639 112

Е – mail: okic-sl@cp.government.bg

Файлове

файл [196KB]

Portable Document Format File