Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Епидемичната обстановка през последното денонощие

05 януари 2021 14:18,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 493
дезинфекция

В Сливенска област се запазва общата тенденция за страната и през последното денонощие. Излекуваните жители на областта са 69 при 29 новодиагностицирани с COVID-19 лица. Положителните резултати са отчетени при почти равен на брой направени PCR и бързи тестове, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

Сред заболелите има лекар, медицинска сестра и санитарка от различни болнични заведения и водач на линейка от спешната помощ. Двама са се заразили в семейни огнища като контактни на по-рано установени случаи, уточниха от РЗИ.

 

За съжаление, почина 70-годишен пациент с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките.

 

Към момента активните случаи на заболяването са 529, като 390 от тях са в най-голямата община, Сливенската. Болните са жители на 68 или близо две трети от населените места в областта.

 

Под домашна карантина за провеждане на лечение под наблюдението на личните лекари или в изолация като контактни лица са 752 души.

 

Областният кризисен щаб напомня, че въпреки по-благоприятните данни, рискът от разпространение на коронавируса все още съществува. Носенето на предпазни маски, физическата дистанция, честото миене на ръцете и редовната дезинфекция доказано ограничават инфектирането.