Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Няма опасност от преливане на реки и язовири на територията на община Сливен

12 януари 2021 15:39, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 485
дъжд

Ситуацията в община Сливен във връзка с дъждовете от последните дни е сложна, но няма опасност от преливане на реки или язовири и други последици по изградената инфраструктура. Това съобщи инж. Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление при кризи“ в Община Сливен.

„Получаваме много сигнали за наводнени имоти, завирявания по пътната инфраструктура, протекли покриви, съборени междусъседски огради. Екипите на Общината работят. Имаме превантивно наблюдение на всички реки и язовири на територията на общината, особено, че се намираме в заливната зона на язовир „Жребчево“. Там кметовете на населените места от Бинкос до Желю войвода извършват постоянно наблюдение предвид покачване нивото на река Тунджа“, обясни инж. Кънева, и допълни, че никъде няма рискови участъци.

Планинските реки също не създават проблеми с риск от наводнение. Няма опасност от преливане и на местата с изградени корекции.

„Язовирите на територията на общината са с безопасен обем и няма риск от преливане. В този ред на мисли валежите са положителни, защото се пълни обема и на язовир „Асеновец“, каза още експертът.

Инж. Снежана Кънева е категорична, че благодарение на превантивната политика на Общината за намаляване риска от бедствия, като почистването на речните корита, резултатите са налице.

В Балкана се е образувала снежна покривка от около 10-15 сантиметра. Няма обаче непроходими пътища. В града на места по улиците се е образувал воден стълб от около 3-4 сантиметра. Няма сигнали за бедстващи хора или прекъсване на водата и електричеството.