Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев: Спортът трябва да е част от живота на повече деца

13 януари 2021 09:26, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 442
зала Асеновец

Общинската политика за ползване на спортните бази е да ги предоставя безвъзмездно на клубовете, като Общината заплаща всички средства по поддръжката – отопление, ток, технически персонал, ремонти и др. Това безспорно поражда голям интерес, а клубовете са значително повече от общинските зали, заяви кметът Стефан Радев по време на първата за тази година среща с журналистите.

Поради тази причина миналата година Общината въведе критерии за ползване на базата, като основният от тях е броят на децата, които спортуват в съответните клубове.

„Това е обективният критерий – повече деца в клубовете. Нашата задача като Община е спортът да е част от живота на по-голям брой деца. Именно това е залегнало в Наредбата ни като критерий, защото освен заплащането на разходите за залите, Общината отделно отпуска средства и за финансиране на клубовете. С развитието на професионалните спортисти се занимават федерациите и спортните клубове“, каза още кметът.

Той информира, че за ползване на ремонтираната зала „Асеновец“ документи са подали един клуб по джудо и един по бокс, като базата е предоставена на клуба по джудо заради големия брой деца, които го посещават.

„Ако клубът по джудо не беше кандидатствал, залата щеше да се ползва от клуба по бокс, независимо, че броят на децата му е много малък за капацитета на залата. Да изберем клуба с по-малък брой деца би било некоректно към общността и града като цяло“, допълни Радев. Той подчерта, че не се изключва вариант двата спорта да се помещават на едно място за сметка на удобството. Търси се и вариант за спортна база за бокс. В разговор с министъра на младежта и спорта кметът е получил уверението му за готовност да помогне с финансиране за оборудване на подходящо помещение.

Стефан Радев припомни, че Общината има идея за изграждане на многофункционална спортна зала, тъй като има интерес към спортните бази.