Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Няма пострадали хора и застрашена инфраструктура след валежите в област Сливен

13 януари 2021 16:46,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 443
Ичеренският път днес, 13 януари - и пътищата от републиканската мрежа в планинската част на областта са почистени до асфалт. Снимка: Областно пътно управление - Сливен.

Областният управител Чавдар Божурски информира Националния щаб за обстановката в Сливенска област след падналите през последното денонощие валежи. Събраните данни сочат, че няма пострадали хора и няма нарушени доставки на основни дейности и услуги заради компрометирана инфраструктура. Няма опасност от преливане на реки и язовири. Общините, както и кметствата, осъществяват постоянно наблюдение. В община Сливен са получени сигнали за прокапал покрив на пощата в с.Камен, наводнена детска градина в с. Горно Александрово и изронен участък от коритото на Новоселска река в района на моста. Институциите са предприели необходимите мерки.

 

През последното денонощие е регистриран приток от 1, 140 млн. кубика вода в язовир „Асеновец“. Нивото достигна 14, 447 млн. кубика. Над половината от обема на язовира е запълнен.

 

Над 8 млн. кубика е притокът в язовир „Жребчево“. Нивото му в сутрешните часове на 13 януари бе 152, 716 млн. кубика вода. Реките имат нормална проходимост, нивото им е под критичните стойности, съобщиха от „Напоителни системи – клон Средна Тунджа“.

 

Всички пътища от републиканската мрежа са проходими. В планинската част, където през последните две денонощия падна сняг, пътищата са почистени до асфалт. От ОПУ са почистили малки участъци от Ичеренския и Беленския път, където върху настилката е имало паднали камъни. Няма залети от реки пътни участъци, няма активирани крайпътни свлачища.

 

От 12 януари със заповед на Министър-председателя бяха въведени в действие за цялата страна националните планове за защита при наводнения и за намаляване на последствията при обилни снеговалежи и заледяване. Сформиран бе Национален щаб с ръководител министъра на вътрешните работи Христо Терзийски. Областният управител Чавдар Божурски ще предоставя ежедневна информация за обстановката в област Сливен.

 

25 литра на квадрат е падналото количество дъжд в Сливенска област през последното денонощие. От началото на януари досега количеството валежи възлиза на 91 литра на квадрат, според данните на НИМХ.

На снимката: Ичеренският път днес, 13 януари - всички пътища от републиканската мрежа, включително и в планинската част, са почистени до асфалт. Снимката е осигурена от Областното пътно управление.