Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Близо 40 на сто от учителите и непедагогическия персонал ще бъдат изследвани за COVID-19

21 януари 2021 16:13,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 419
covid-19

Близо 40 процента от учителите и непедагогическия персонал, работещи в училищата в област Сливен, ще бъдат изследвани безплатно за COVID-19 с бързи антигенни тестове, съобщиха от Областния кризисен щаб. По данни на РУО, желание да се изследват са заявили 1 081 души от общо 2 752-ма души педагогически и непедагогически персонал

 

Тестовете са осигурени от Министерството на образованието и науката. Изследването ще се проведе от 25 януари до 3 февруари включително, преди началото на втория учебен срок. Създава се организация със съдействието на РЗИ.

 

490 медици от Сливен и областта са включени в имунизационната кампания срещу COVID-19 до момента, информираха още от Областния кризисен щаб.

 

На 94 от тях е поставена и втора игла, с което е приключил имунизационният курс. Останалите 396 лекари и медицински персонал са с първа доза от ваксината. Поставянето на втора доза предстои.

 

От РЗИ уточниха, че е използвана ваксината Comirnaty. Лечебните заведения информират здравната инспекция за желаещите да се ваксинират медици.