Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Републиканските пътища са проходими при зимни условия

27 януари 2021 12:07,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 425
В Котел натрупа дебела снежна покривка

Републиканските пътища в област Сливен са проходими при зимни условия, съобщиха от областната администрация. В планинската част на места са образувани снегонавявания.

53 машини са обработили настилките през нощта, като 5 от тях са работили на сливенския участък от автомагистрала „Тракия“, съобщиха от Областното пътно управление. Към момента настилката на магистралата е почти суха.

Няма затворени участъци с изключение на участъка от разклона за Сотиря до разклона за Тополчане в Сливен. Той бе временно затворен около 11 часа на 27 януари заради силния вятър, реалната опасност от инциденти и невъзможността да бъде обработен при движещи се автомобили. По време на краткото ограничение от поддържащата фирма ще направят всичко възможно да обработят настилката и да опесъчат.

По данни на НИМХ, вятърът в Сливен е пулсиращ, със скорост от 85 до 120 км/час. Необходимо е водачите на автомобили да управляват с повишено внимание особено в планинската част на областта. В общините Твърдица и Котел снеговалежът е най-интензивен. В района на Котел снежната покривка е с дебелина от 30 см, а в някои от малките населени места на общината още в сутрешните часове натрупа сняг с дебелина от 40 см и повече. Към момента продължава да вали.