Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Детска градина „Детски рай“ в Сливен работи в нормален режим

28 януари 2021 11:08, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 427
Detska_gradina

Детска градина „Детски рай“ работи по обичайния си график, заяви днес пред журналисти зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова. Там бе регистрирано огнище на COVID-19 сред педагогическия и непедагогическия персонал. От РЗИ-Сливен продължават да следят ситуацията.

„Извършена е цялостна дезинфекция на двата корпуса. Съдействахме на ръководството на детското заведение за осигуряване на необходимите кадри, в това число и медицинско лице, които временно да поемат функциите на отсъстващия персонал. Част от тях са регистрирани в платформата „Аз съм доброволец“ на Община Сливен“, посочи зам.-кметът. Платформата бе създадена по идея на кмета Стефан Радев в края на 2020 г. във връзка с епидемията от COVID-19 и възникващата необходимост от доброволци или кадри за заместване, както и оказване на допълнителна помощ в лечебни заведения, детски градини, социални центрове и др.

„Създали сме нужната организация, така че детското заведение да продължи да функционира по нормалния си график. От Регионално управление на образованието-Сливен също съдействаха с осигуряването на учители“, обобщи Пепа Чиликова.