Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Защо индустрията за сексуално здраве е в подем по време на криза

08 февруари 2021 16:21, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 3 години, брой четения: 1787
Защо индустрията за сексуално здраве е в подем по време на криза

Ето поглед към индустрията за сексуално здраве, която става все по-доходоносна, в иначе смутните времена за световната икономика

 

По време на пандемия усещането за удоволствие е силно търсено и отличен начин за отвличане на вниманието от всичко случващо се наоколо. Всъщност, то се превръща и в ценна стока. Ето поглед към индустрията за сексуално здраве, която става все по-доходоносна, в иначе смутните времена за световната икономика.

Периодът, в който се намираме, с ограничен достъп до определени занимания, всъщност повлиява силно върху връзките и интимността между хората. В моменти като този, индустрията за сексуален уелнес взима превес, давайки нови възможности за домашни забавления и развлечения.

С оглед на ситуацията, запознанствата и сексуалният живот се променят, както и нуждите на двойките. Все повече козметични продукти и контрацептивни средства като тези на Durex, преминават през системите за онлайн поръчки, докато преди пандемията повечето от тях съдържаха предимно интимни аксесоари, тъй като позволяват максимална дискретност.

Ползите за психичното здраве от секса са ясни и те продават. Непредвидената изолация, от друга страна, дава възможност на хората да експериментират. Може би точно това е и причината да се очаква тази глобална индустрия да достигне 40 милиарда долара приходи до 2025 година, според проучвания на маркетинг компанията Arizton.

Настъпва промяна и в предпочитанията за стиловете бельо, които се изкупуват от виртуалните рафтовете на магазините. В частност, търсенията за ouvert бельо (френската дума за отворено) бележат значителен ръст.

Покачването на продажбите може да показва повишаване на либидото сред хората, но докато някои са във върховата си форма, то други определено могат да се чувстват потиснати от обстоятелствата, случващи се около нас. Психолози съветват да общувате с партньора си и да бъдете максимално открити относно всичко, което мислите и искате във взаимоотношенията ви.