» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Официално откриване на виртуална STEM лаборатория в ОУ"Панайот Хитов"

08 February 2021 17:26, Ivelina Todorova
Emission of: OS "P. Hitov" 3 years ago, number of readings: 1538
STEM лаборатория

На 8.02.2021 г., Понеделник, официално врати отвори новоизградената виртуална STEM лаборатория в ОУ"Панайот Хитов" под мотото "Малкото училище с големите мечти за бъдещето". Официални гости на събитието бяха зам.-областният управител на Сливен Камен Костов, представители на Общинския съвет и на Регионалното управление на образованието, партньори на училището от Центъра за творческо обучение и други организации, членове на Настоятелството и на Обществения съвет и родители.

Лабораторията е изградена по Национална програма за изграждане на училищна STEM среда на МОН и със средства от училищния бюджет. За трета поредна година, най-старото училище на град Сливен развива успешно иноватовните методи на обучение и преподаване, като това е следващата, надграждаща стъпка в нашето развитие. След въвеждането на виртуалната и добавена реалност, логичната стъпка се прояви със закупуването на zSpaceLaptop, който поддържа не само VR, AR и 3D технологии, но и холограмни образи. По този начин, чрез много реалистично преживяване, децата ще могат да разглеждат моделите на изучавани обекти. Ще правят самостоятелни изследвания и анализи. И това е много провокиращо и заинтригуващо преживяване за тях. Новият център по природни науки е снабден и с комплекти за лабораторни упражнения, цифрови микроскопи, ученически таблети, позволяващи, както обучение в училищна среда, така и провеждането на занятия на открито.

Всичко, което правим е с единствената цел да осигурим на нашите ученици не само развиване на екологичното им мислене, но и да ги обучим как да използват технологиите за споделяне, учене и съвместна работа.

Photos

STEM лабораторияSTEM лабораторияSTEM лабораторияSTEM лабораторияSTEM лабораторияSTEM лабораторияSTEM лабораторияSTEM лабораторияSTEM лабораторияSTEM лабораторияSTEM лабораторияSTEM лабораторияSTEM лабораторияSTEM лабораторияSTEM лабораторияSTEM лаборатория