Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информация за актуалната зимна обстановка в община Сливен

12 февруари 2021 10:41, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 487
Vqtur

Силните пориви на вятъра, които през последното денонощие достигнаха 24-34 м/с, приблизително 90-120 км/ч, са причинили сериозни щети върху зелената система на общината и аварийни ситуации по електропреносната и тролейбусната мрежа, информира инж. Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление при кризи“ в Общината. Екипи на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“-Сливен, „Пътнически превози“ ЕООД-Сливен и ОП „Озеленяване“ са били на терен през цялата нощ и продължават да работят по отстраняване на щетите и минимизиране риска за здравето на хората и имуществото.

Възстановено е електроподаването в селата Желю Войвода и Камен. В момента се работи по отстраняване на аварии в местностите Батмиш, Рамануша, Дебелата кория и с. Сотиря.

Инж. Кънева информира още, че в различни части на града и общината има скъсани електропроводници, прекършен е и стълб за улично осветление, изкоренени са дървета и множество паднали клони и суховършия. Силният вятър е причинил вреди и на част от оградите на няколко детски градини и на част от открити спортни площадки.

Община Сливен апелира гражданите за разбиране и търпение към екипите, които работят с подемна техника при екстремни условия.