Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител връчи грамотите на водещите фирми в област Сливен

21 декември 2010 14:31,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1511
снимка

Вижте ТОП 100 фирмите в регион Сливен тук:

http://new.sliven.net/res/news/35365/______%20100.ppt

Днес, 21.12.2010 г. /вторник/ в конферентната зала на областна администрация Сливен се състоя церемонията по връчване на грамотите на водещите фирми в област Сливен.

Инициативата „Топ 100 на фирмите в област Сливен – лицето на бизнеса” е на областния управител г-н Марин Кавръков и се осъществява със съдействието на Териториално статистическо бюро - Сливен, офис Сливен на ТД на НАП-Бургас, общините в областта и нестопанските организации в подкрепа на бизнеса.

Класацията „Топ 100” е на фирмите от област Сливен или развиващи дейност на територията на областта, които имат най-добри показатели. Показателите, които са взети предвид, са: печалба, приходи, работни места, инвестиции.

Освен това по същите показатели беше направена и класация „Топ 10” на фирмите от област Сливен по водещи икономически сектори. Това са 9 важни за областната икономика сектора.

Местните фирми бяха отличени и по няколко качествени показателя, а именно: иновативни технологии, средна работна заплата и експортна ориентация.

Областният управител благодари на присъстващите представители на местните фирми, че дори и в лошата икономическа обстановка, успяват да осигурят работа и работни заплати на хората. Техните фирми са гръбнака на икономическия, обществения и културния живот в област Сливен. Чрез тази инициатива не се търси блясък и комерсиален ефект. Тази година е първата в която се прави такава класация и тя е по - скромна.

Присъстващите се уговориха да стане традиция изготвянето на класация „Топ 100 на фирмите в област Сливен – лицето на бизнеса” и през следващата година да се изготви електронен регистър и визитка на всички класирани фирми.

Областният управител лично връчи грамотите на фирмите.

На сайта на областна администрация публикуваме презентацията с класираните фирми.

Файлове

топ 100 [4.19MB]

PowerPoint Presentation