» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител връчи грамотите на водещите фирми в област Сливен

21 December 2010 14:31,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1512
снимка

Вижте ТОП 100 фирмите в регион Сливен тук:

http://new.sliven.net/res/news/35365/______%20100.ppt

Днес, 21.12.2010 г. /вторник/ в конферентната зала на областна администрация Сливен се състоя церемонията по връчване на грамотите на водещите фирми в област Сливен.

Инициативата „Топ 100 на фирмите в област Сливен – лицето на бизнеса” е на областния управител г-н Марин Кавръков и се осъществява със съдействието на Териториално статистическо бюро - Сливен, офис Сливен на ТД на НАП-Бургас, общините в областта и нестопанските организации в подкрепа на бизнеса.

Класацията „Топ 100” е на фирмите от област Сливен или развиващи дейност на територията на областта, които имат най-добри показатели. Показателите, които са взети предвид, са: печалба, приходи, работни места, инвестиции.

Освен това по същите показатели беше направена и класация „Топ 10” на фирмите от област Сливен по водещи икономически сектори. Това са 9 важни за областната икономика сектора.

Местните фирми бяха отличени и по няколко качествени показателя, а именно: иновативни технологии, средна работна заплата и експортна ориентация.

Областният управител благодари на присъстващите представители на местните фирми, че дори и в лошата икономическа обстановка, успяват да осигурят работа и работни заплати на хората. Техните фирми са гръбнака на икономическия, обществения и културния живот в област Сливен. Чрез тази инициатива не се търси блясък и комерсиален ефект. Тази година е първата в която се прави такава класация и тя е по - скромна.

Присъстващите се уговориха да стане традиция изготвянето на класация „Топ 100 на фирмите в област Сливен – лицето на бизнеса” и през следващата година да се изготви електронен регистър и визитка на всички класирани фирми.

Областният управител лично връчи грамотите на фирмите.

На сайта на областна администрация публикуваме презентацията с класираните фирми.

Files

топ 100 [4.19MB]

PowerPoint Presentation