Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведоха се консултации за определяне съставите на СИК на парламентарните избори на 4 април

22 февруари 2021 15:24, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 425
Konsultaciy

Кметът Стефан Радев днес проведе консултации с парламентарно представените партии и коалиции в 44-ото Народно събрание, партии и коалиции, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, както и други партии и коалиции, които не са парламентарно представени, за определяне състава на Секционните избирателни комисии за парламентарните избори, насрочени за 4 април 2021.

„Тази година кампанията ще бъде по-особена, предвид ситуацията с пандемията от коронавирус. Възможно е да проведем още едни консултации за предстоящите избори, свързани с необходимостта от сформиране на допълнителни подвижни секции“, заяви кметът Радев. Като мотив за това той посочи разширения кръг от лица - хората, поставени под карантина в домашни условия, които ще могат да упражнят правото си на глас със заявяване на подвижна секция.

181 ще са избирателните секции на територията на община Сливен. 1499 е броят на членовете на Секционните избирателни комисии, включително председател, зам.-председател и секретар.

Срокът за подаване на заявления от лица с трайни увреждания за гласуване с подвижна СИК, е до 20 март. По отношение на допълнително сформираните секционни комисии, срокът за подаване на заявления, е три дни преди изборния ден, в Общинска администрация-Сливен.

В хода на консултациите участниците отправиха предложение до РИК-Сливен, в подвижните и допълнително образуваните избирателни секции за карантинирани лица, комисиите да бъдат от трима членове, вместо от пет.

Поименните списъци за СИК, включително и списък на резервните членове, които да заместят предложените лица в случаите, предвидени в Изборния кодекс, следва да бъдат представени в Общинска администрация в срок до 24 февруари.