Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обсъдиха обхвата на социалните услуги в община Сливен

24 февруари 2021 15:52, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 513
Socialny_uslugy

Информационна среща за разкритите от Община Сливен социални услуги се проведе днес в зала „Май“. На нея присъстваха зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова, секретарят на общината Валя Радева, кметове на малки населени места и кметски наместници, експерти от Дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт“ към Общината.

В рамките на срещата пред кметовете и кметските наместници бяха представени акценти и параметри в различните услуги за социална подкрепа, от които могат да се възползват нуждаещите се лица в малките населени места. В дискусията бяха обсъдени и настъпилите промени в предоставянето на социални услуги заради влезлия в сила нов Закон за социалните услуги. Измененията в нормативната база предвиждат от следващата година насочването за различните социални услуги да се извършва от общините. В тази връзка беше представен проект на Община Сливен, свързан със създаване на нова структура – комплекс от социални услуги в подкрепа на лица в семейна и близка до семейната среда. По думите на социалните експерти се очаква тази структура да бъде обособена и да заработи в отделен обект с цел да обхване максимален брой нуждаещи се лица.

В хода на дискусията, на кметовете и кметските наместници, беше припомнено създаването на Общинската хранителна банка миналата година като част от мерките в помощ на жителите на общината, поставени под карантина. Зам.-кметът Пепа Чиликова посочи, че в случай на нужда ще се търси вариант за доставка на хранителни продукти от първа необходимост на домакинства под карантина в малките населени места. Тя припомни още и за разкриването на двата социални центъра за предоставяне на услуги за подкрепа в общността среда в сградата на бившето Начално училище „Хаджи Димитър“ в кв. „Клуцохор“. Единият е Център за обществена подкрепа, а другият - Дневен център за подкрепа на деца и младежи с тежки множествени увреждания и техните семейства.

Снимки

Socialny_uslugy