Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев: Бюджет 2021 е още по-изпълним от всички, които сме изпълнявали досега

25 февруари 2021 12:25, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 441
Kmet_Budjet2021

На днешната редовна сесия на местния парламент, с 23 гласа „за“, 10 „против“ и 3 „въздържал се“ общинските съветници приеха бюджета на общината за 2021 г.

„С този бюджет продължаваме досегашната си политика, насочена в усилия за стабилизиране на общинските финанси. Нямаме съществени изменения в приходната част, тъй като не сме увеличавали размера на местните данъци и такси“, коментира Стефан Радев. От гледна точка на разходната част, той определи Бюджет 2021 като по-спокоен заради старите задължения повечето, от които Община Сливен успя да погаси през 2020 г. По думите му, през настоящата година ще бъдат изплатени и стари задължения към доставчици от по-предходни мандати.

„Предвидено е увеличение във всички сфери, в които Общината оперира, като най-сериозен ръст е предвиден в разходите за възнаграждения в здравната и образователната сфера, както и за възнагражденията на администрацията“, посочи кметът. Той информира още, че се предвиждат сериозни инвестиции в направленията, свързани с общинската инфраструктура и екологичния транспорт. По думите му сериозен ръст се отчита и в средствата, предвидени за спортната инфраструктура заради закрития басейн в ОУ „Елисавета Багряна“, който Общината ще стопанисва.

„Съществуват и рискове, свързани с икономическата ситуация и възможности за неблагоприятно развитие и заради пандемията от коронавирус, и заради последиците от нея. Затова сме предвидили сериозни буфери от финансови запаси като гаранция, че ще продължим да изпълняваме функциите и целите на Община Сливен“, обобщи кметът Стефан Радев.