» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Коледната благотворителна кампания „Весела Коледа за всички” приключи

23 December 2010 13:24,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1253
снимка

Днес, 23.12.2010 г. в Областна администрация – Сливен, учреденият със Заповед на Областния управител КОНТРОЛЕН СЪВЕТ предаде на сформирания ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ за Коледната благотворителна кампания „Весела Коледа за всички” в състав: г-н Марин Кавръков – областен управител на Област Сливен и председател на инициативния комитет, г-н Пейчо Пейчев – зам. областен управител на Област Сливен, г-жа Десислава Танева – народен представител от 21 МИР – Сливен, г-жа Петя Руменова – секретар на Община Сливен, Свещеноиконом Силвестър Янакиев – духовен надзорник в Сливенска епархия, г-жа Моника Сярова – председател на Областния секретариат на БЧК – Сливен, г-н Васил Йовчев – изпълнителен директор на „Декотекс” АД – Сливен

8. г-н Стоян Димов – управител на банка „ДСК – клон Сливен”, г-н Ангел Ангелов – изпълнителен директор на „Топлофикация” Сливен сумата в размер на хиляда триста двадесет и четири лева и шестдесет и седем стотинки /1324,67 лв./ и 1 евро, постъпила в касичките за парични дарения.

Инициативният комитет реши сумата да се дари на Домашен социален патронаж – Сливен за закупуване на хранителни продукти за възрастите хора и хората с увреждания ползващи услугите на патронажа.

За всички потребители на социални услуги в общината имаше празнични изненади. Културните институти и читалищата с подходящи инициативи, допринесоха за празничното настроение на хората в неравностойно положение.

Благотворително коледно представление за възпитаници на социални домове от Сливен и областта организираха Държавен куклен театър - Сливен. Те се насладиха на празничния спектакъл „Кой открадна Коледа”.

Коледен концерт на НЧ ”Хаджи Димитър” за децата от Защитено жилище за лица с интелектуални затруднения. Децата получиха подаръци от дядо Коледа, осигурени от Европа директно. Коледната елха бе осигурена от Областна администрация.

С дни на отворени врати за безплатно посещение на обектите на Регионален исторически музей, къща „Хаджи Димитър” и къща-музей на Сливенския бит за хора с увреждания и социалните домове се включиха в кампанията „Весела Коледа за всички”.

Дни на отворени врати и безплатно посещение за хората с увреждания в обектите на ХГ „Димитър Добрович” – зала „Сирак Скитник” и къща „Миркович” и тази година бе предоставена от галерията.

Ежегодният конкурс за коледна картичка на Вестник "Сливенско дело", Фирма "Сименс", Дружество на художниците - Сливен и Художествена галерия "Д. Добрович" – Сливен и тази година се проведе под патронажа на областния управител г-н Марин Кавръков. Децата нарисуваха коледни картички, които бяха предоставени на социалния патронаж в Сливен.

Участието на оперната певица Марина Шутова, заслужил артист на Русия и смесен хор „Добри Чинтулов” при читалище „Зора 1860” Сливен с диригент г-н Методий Григоров беше част от благотворителната кампания „Весела коледа за всички”.

Най- голям дарител в кампанията тази година е Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Академик Неделчо Неделчев”, която предостави на фонда на кампанията „Весела Коледа за всички” средства в размер на 505 лв.

Държавно горско стопанство предостави 20 елхички за социални институции.

Медиини партньори и дарителите в благотворителната кампания "Весела Коледа за всички" бяха: Сливен Нет ООД - безвъзмездно разработи и хостна интернет-страницата на кампанията; Печатница "Експрес 2000 – Христо и Юлия Табакови" отпечата плакати и други материали с логото "Весела Коледа за всички"; "ТВ Туида" Сливен изготви клип; Радио Сливен нет – аудио клип. "Яница ТВ" излъчва новини и реклами за коледната кампания.

Инициативният комитет благодари на всички, които помогнаха в организирането на Благотворителната кампания „Весела Коледа за всички”, които участваха, дариха, и със своят акт на съпричастност укрепиха връзката ни с изпадналите в беда хора.

С тази кампания доказахме, че заедно можем да създадем празнично настроение за всички в навечерието на светлия християнски празник.

Photos

снимкаснимка