Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Трети март - светъл празник, свята дата!

03 март 2021 10:52, Виолета Тодорова (ДГ "Детски рай")
Излъчване: ДГ "Детски рай" преди 3 години, брой четения: 1260
143 години от освобождението на България

Деца и учители в ДГ „Детски рай“ отбелязаха Националния Празник Трети март. Подготвителните групи показаха знания за България, Шипка, героите, знамето и националните ценности. По плана на „Гражданско образование“ и клуб „Млади възрожденци“ децата изработиха карта на България и отбелязаха 143 години от Освобождението чрез патриотични песни, стихове за националните герои и за велики събития от историята на България.

Най-малките възпитаници на детската градина се запознаха с българския трибагреник и изработиха сами своите първи знамена.

Днешният празник е пример за това как децата, опознавайки българската история растат горди наследници на един велик народ. Развявайки трибагреника и слушайки със затаен дъх химна, те ще носят винаги България в сърцето си.

Снимки

143 години от освобождението на България143 години от освобождението на България143 години от освобождението на България143 години от освобождението на България143 години от освобождението на България143 години от освобождението на България143 години от освобождението на България143 години от освобождението на България143 години от освобождението на България143 години от освобождението на България143 години от освобождението на България143 години от освобождението на България143 години от освобождението на България143 години от освобождението на България