Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Болницата откри още едно Covid отделение

09 март 2021 09:27, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 3 години, брой четения: 904
---

Областната болница МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ откри още едно Covid отделение, заради увеличаването нивата на заболеваемостта през последните – 332 на 100 хиляди души население, съобщава БНР. Това е четвъртото отделение, което осигурява прием на болни с усложнения от коронавирус. Близо 70 пациенти вече са приети за болнично лечение, каза директорът на здравното заведение д-р Васислав Петров.

Само вчера до обяд са приети девет нови пациенти в болницата с Covid-19 , а очакванията са за нарастване на случаите, каза д-р Петров.

„В момента, без да броим отделението, което в петък разкрихме с 20-те легла, имаме още 10-12 легла, които не сме заели от старите отделения, но вървят на напълване. Лошото е, че започват да идват много хора наведнъж“.

Очаква се всеки момента да спре плановият прием в болницата.

Преди около 10 месеца, с навлизането на Covid пандемията областната болница даде и първата лекарска жертва в страната - д-р Илияна Иванова.

„Не очакваме, че лекарите ще започнат да губят живота си в нея, но след това се окопитиха, научихме повече за болестта, всички се мобилизираха. До сега казвам го с гордост – нашата болница е нямало човек, на който аз да съм казал, че трябва да отиде да работи в Covid отделение и той да ми е отказал“, каза д-р Петров.

В борбата с пандемията Сливен изгуби общо трима лекари.