Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Могат ли жените да носят мъжки часовници?

12 март 2021 10:48, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 3 години, брой четения: 485
Могат ли жените да носят мъжки часовници?

В началото на 90-те Кристи Бринкли е забелязана да носи мъжки часовник Breitling. Макар и спорен стил за времето си, това предизвика настоящата тенденция жените да избират луксозни часовници, направени за мъже, вместо за жени.

 

И така, защо жените избират да носят мъжки часовници?

Нека разгледаме отблизо защо жените носят мъжки часовници. Част от причината се свежда до естетиката. Стилове, които традиционно се считат за „мъжки“, често привличат жените, тъй като стилът става все по-андрогинен. Поглеждайки назад към по-ранните десетилетия на 20-ти век, носенето на панталони от жените все още се е смятало за неприятно и вулгарно. През 20-те години, когато жените придобиват по-голяма свобода от ограниченията на обществото, носенето на панталони става признак на прогреса в равенството между половете.

Един аксесоар, който става все по-популярен за дамите, е луксозния мъжки часовник с по-големи размери на корпуса. Такива примери за мъжки часовници можете да разгледате в е-магазин timebox.bg.

 

Каква е разликата между дамските и мъжките часовници?

Въпреки че няма истинска причина защо мъжките часовници да са по-различни от дамските, това се свежда до предпочитанията за стил. Обикновено има някои стилистични разлики между мъжките и дамските часовници, поради което някои жени могат да изберат да купуват от асортимента на мъжете.

• Каишката: Мъжките часовници обикновено имат по-дебела каишка от дамските часовници, което ги прави по-масивни и не толкова деликатни.

• Размерът на китката: Размерът на мъжките часовници обикновено е по-голям от дамските, което в някои случаи може да възпре жените с особено малки китки от купуването на мъжки часовник.

• Циферблатът: Дамските часовници често имат по-малки циферблати, в съответствие с по-малките каишки, за да създадат по-изискан външен вид, докато мъжките часовници могат да изглеждат много по-груби. Друга разлика е, че мъжките часовници често имат по-сложни функции като хронограф, докато женските часовници са много по-опростени, но е по-вероятно да имат украшения с кристали.

• Цветът: Мъжките часовници също са по-склонни да се предлагат в по-тъмни нюанси, докато дамските часовници често са в по-меки тонове като розово злато и с по-бледи кожени каишки.

• Теглото: Поради по-деликатните си детайли, дамските часовници често са много по-леки, както и по-малки по размер.

Цялостният външен вид на мъжките часовници е, че те са големи, елегантни, с по-малко ненужни извивки и по-функционални функции. Мъжките часовници също са склонни да бъдат по-блестящи, само поради размера, докато дамските са много по-меки, по-малки и семпли. Въпреки че някои жени могат да предпочетат по-деликатните стилове часовници, които дамските часовници предлагат, носенето на мъжки часовници може да създаде по-строг външен вид, особено когато се контрастира с женствен ансамбъл като рокля. Жените, които искат да привлекат повече внимание, са по-склонни да изберат мъжки часовник, предимно защото изглеждат по-едри на китката.

 

Кои мъжки часовници са най-популярни сред дамите?

Като цяло, по-класическите стилове са по-популярни сред жените, за разлика от мъжките часовници, които имат по-спортен вид. Класическите луксозни мъжки часовници създават изявление и шик без усилие.

Часовниците Rolex отдавна са символи на богатство и статус сред мъжете, които го носят, и така, жената, носеща мъжки Rolex, показва, че жените могат да бъдат също толкова успешни. Стилове от Rolex като Daytona са забелязвани при хора като Елън Дедженеръс и те излъчват успех и усещане за мощ.

Лейди Гага е бранд амбасадор на часовниците Tudor, а Кара Делевин е посланик на Tag Heuer и е забелязана да спортува с часовници в по-мъжки стил, с по-дебели каишки и по-големи циферблати.

Някои от най-популярните мъжки часовници сред жените са: Rolex, Breitling и по-големите модели на Cartier. Старите, колекционерски мъжки часовници с по-малки циферблати също са предпочитани сред жените.

 

Мога ли да нося мъжки часовник, ако съм жена?

Някои производители на часовници създават дамски часовници в типично мъжки стил: огромни овърсайз размери, по-големи циферблати и по-дебели каишки. Ако обаче искате да купувате от мъжката селекция, няма абсолютно никаква причина да не го правите. Единственият недостатък може да бъде размерът на часовника и усещането на китката. Важно е да изпробвате часовника лично преди да го купите, това ще гарантира, че часовникът пасва на китката ви, особено ако китката ви е с по-малък размер.

Когато купувате първия си луксозен часовник, същите правила важат за дамски и мъжки часовници. Трябва да отделите време, за да прецените дали ще се чувствате комфортно с него и колко часа реално ще го носите всеки ден. И ако предпочитате стила на мъжките часовници, няма абсолютно никаква причина да не изберете такъв - просто не забравяйте да го изпробвате първо!

По същество има само едно правило за жени, носещи мъжки часовници - правете където каквото ви харесва и каквото ви прави щастливи.

Снимки

Могат ли жените да носят мъжки часовници?