Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

От април започва класирането на децата в първа възрастова група в детски градини

16 март 2021 10:59, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 448
Детска градина

От април 2021 година ще започне приемът на децата, родени през 2018 година, които през новата учебна година ще постъпят в първа възрастова група в детските градини. Съгласно утвърдения график на дейностите по приема, свободните места ще бъдат обявени на 2 април. Родителите могат да се запознаят с графика от раздел „Класирания“ на специализирания сайт за прием: https://priem.sliven.bg/garden/info. Всички активни заявления ще участват в класирането, резултатите от което ще бъде публикувани на 13 април. Системата е отворена за регистрация на нови заявления и редакция на съществуващи такива в срок до 10 април включително, а в срок до 21 април родителите на класираните деца ще трябва да потвърдят приема на място в детската градина, в която е класирано детето.

Освен по електронен път, заявления могат да се подават и на място в детските градини при спазване на въведените противоепидемични мерки. Важно е родителите да знаят, че при класирането на децата не се има предвид регистрационния номер, датата и часа на регистрация, а при равни условия децата се класират на случаен принцип със случайни числа чрез компютърната система.

Адресът на заявителя се отбелязва автоматично от системата по време на регистрацията, а непосредствено преди всяко класиране системата извършва последна проверка за промяна на адреса. Информацията за адресната регистрация на заявителя се извежда от локалната база данни на ГРАО-Сливен. В случай, че по някаква причина заявителят не фигурира в локалната база данни, но има адресна регистрация в община Сливен, то входящ номер може да получи само на място в детската градина. Ако родителят или детето нямат постоянен или настоящ адрес в община Сливен, е необходимо да регистрират такъв, за да могат да участват в класирането за прием.

Всички посочени в заявлението критерии трябва да бъдат актуални към датата, на която детето е класирано и се доказват в срока за потвърждаване на приема чрез съответните документи. При установени несъответствия и/или неактуалност на заявените данни, детето няма да бъде записано, отпада от приема и може да участва в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление.

Незаписаните в срок деца автоматично отпадат от приетите, губят входящия номер, с който са участвали в класиране и могат да кандидатстват в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление.

Ако заявителят не желае детето му да посещава детската градина, в която е класирано, той се отказва от приема като не записва детето, губи входящия си номер и може да участва в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление за прием.

При възникнали въпроси или затруднения при работата с онлайн системата за прием, родителите могат да се обръщат за съдействие към директорите на детските ясли и детските градини и определените от тях служители, както и към Община Сливен.