Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Още 77 болнични легла за COVID-19 са разкрити в област Сливен

16 март 2021 14:57,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 428
covid

От 225 на 302 са увеличени болничните легла за лечение на COVID-19 в Сливенска област. Новите 77 легла бяха разкрити през последните два дни заради нарастващата заболеваемост, съгласно заповед на здравния министър, съобщиха от Областния кризисен щаб. Лечебните заведения в областта за пореден път от началото на епидемията мобилизираха допълнително силите си, материалния и кадрови ресурс на първа линия. Съвместно с Центъра за спешна медицинска помощ е създадена организация за навременното хоспитализиране на нуждаещите се от болнична грижа пациенти.

 

В областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен са разкрити 33 допълнителни легла. С тях леглата за лечение на коронавирусни инфекции стават 151. В МБАЛ „Хаджи Димитър“ леглата са увеличени от 49 на 83. В МБАЛ „Царица Йоанна“, с допълнителните 5, леглата стават 15. В общинската МБАЛ „Света Петка Българска“ в Нова Загора също има увеличение с 5 легла и лечебното заведение разполага вече с 23. В МБАЛ-Сливен към ВМА има 30 легла.

 

От Министерството на здравеопазването са осигурени лични предпазни средства и апарати - кислородни концентратори, които ще бъдат разпределени между болниците в областта.

 

Към 16 март са хоспитализирани 218 жители на областта с COVID-19. 807 болни провеждат лечението си в домашни условия под карантина и наблюдението на личните лекари. Диагностицираните лица са жители на 67 населени места в областта, като най-много – 712 души, са жители на областния град Сливен.

 

През последното денонощие са излекувани 63-ма души.

 

За съжаление, починаха 8 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания на възраст 60, 64, 66, 67, 68, 72 и двама – на 82 години. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Към момента под карантина са 1 524 души – болни, контактни на заразени и пристигнали от рискови зони.

 

Областният кризисен щаб призовава гражданите отговорно да спазват всички противоепидемични мерки, за да бъде ограничен риска от разпространение и заразяване с вируса.