Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Още болни бяха диагностицирани в Дома за стари хора в Сливен

17 март 2021 13:04,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 459
covid

Още двама служители от персонала и един потребител от Дома за стари хора са диагностицирани с COVID-19. С тях регистрираното преди близо седмица огнище на инфекцията обхвана 49 домуващи и 12 души от персонала. Дванадесет болни потребители и двама служители са хоспитализирани. Лечението на останалите пациенти се провежда под наблюдението на общопрактикуващите лекари, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

Активните случаи на COVID-19 в областта са 1 045. От тях 67 са диагностицирани през последното денонощие, има заболели учител и медицинска сестра от болничната помощ в Сливен.

 

Хоспитализирани са 236 от болните. Останалите 809 души с COVID-19 се лекуват под карантина у дома, под наблюдението на личните лекари. Най-много болни са диагностицирани в най-голямата община, Сливенската – 851 души, като 726 от тях са жители на областния град.

 

1 600 души са под карантина – заболели, контактни на по-рано установени случаи и пристигнали от рискови зони.

 

През последното денонощие почина пациент на 84 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания. От началото на епидемичния взрив досега битката с коронавируса изгубиха двама потребители от старческия дом, на 81 и 83 години, с придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Днес е създадена организация за поставяне на първа игла на членове на секционни изборни комисии, както и на необхванати до момента медици.

 

Спазването на противоепидемичните мерки ограничава разпространението и заразяването с вируса. От 12 март в област Сливен бяха приети допълнителни противоепидемични мерки със срок до 2 април. През периода е възобновен ежедневният засилен контрол за спазването им. Извършват се комплексни проверки от съвместни екипи на РЗИ, ОДБХ, ДИТ и ОД на МВР. Целта е да се окаже съдействие на собственици и управители на обществени обекти за прилагането и за изпълнението на мерките от наетия персонал, клиентите и посетителите. Областният кризисен щаб напомня, че носенето на предпазни маски е задължително, както на закрити, така и на открити обществени места /с изключение на улици, площади, паркове и градини/.