» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Всички полезни инструкции при избор на камера за наблюдение на едно място

22 March 2021 15:18, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Without source 3 years ago, number of readings: 579
Камера

Съвременните камери за наблюдение отдавна не служат само за корпоративни, логистични или обществени функции. Настоящата действителност на несигурност и опасностите в ежедневието карат стотици домакинства да изберат подобен тип продукти, за да увеличат степента на защита за своите близки и лично имущество. Днес, са поставят камери за видеонаблюдение дори с цел за сигурност при редовно влизане на външни хора в жилището, например детегледачки, домашни помощници, майстори и така нататък. И честно казано в това няма нищо лошо стига на видно място в периметрите на имота да бъде обозначено наличието на камера за охрана.

В този материал ще дадем подробни инструкции за избор на камера за наблюдение. Всеки един от вас, който иска да инсталира такова устройство в дома или офиса си, може да се води по следните съвети и практически насоки, когато посети магазина или започне проучването си за най-добър продукт в областта в интернет.

Встъпление или малко предварителна информация за камерите за сигурност

На пазара ще намерите много камери – много видове, много марки, много производители и най-вече много функции в отделните устройства. Марката и производителят са гаранция за качество, но не винаги, така че не се съобразявайте само и единствено с тях. Функциите са онези специфични характеристики, които трябва първо, внимателно да осмислите и разберете, а след това, да прецените дали са ви необходими.

Всичко това вече може да ви обърква и дори да си представяте какъв кошмар ще е за вас да влезете в магазина, бидейки слабо осведомен за последните технологични тенденции и високоефективни джаджи. Не се притеснявайте. Има един въпрос, на който ако си отговорите подробно и ясно, ще си разрешите много бъдещи проблеми:

Какво очаквам от моята камера за наблюдение?

От тук насетне сте вие. Помислете каква цена сте готови да заплатите. Обмислете добре, а дори ако е нужно и запишете, какво очаквате от нея. Бъдете подготвени с отговор, когато ви попитат за какво ви е нужна камерата за сигурност. След като сте наясно с всички тези свои собствени изисквания, ще ви е по-лесно да направите информирано крайно потребителско решение. Но преди това и преди посещението в магазина, съветваме ви да продължите да четете. По-долу ще ви поясним много детайли, свързани с типовете камери за наблюдение. Те ще ви помогнат да звучите по-сигурно, а и да бъде по-малко податливи на търговски трикове, когато започнат да ви предлагат най-скъпите или не до там качествени продукти.

Най-общото деление на камерите за наблюдение – аналогови или с IP система

Това са два напълно различни по начина си на работа и предаване на информация камери за сигурност. Редно е да осъзнаете какви са предимствата и недостатъците и на двата типа, за да се уверите и какво точно ще подхожда най-добре на вашите изисквания. В тази статия ще разгледаме IP камерите за наблюдение.

IP система – що за животно е това?

Самото съкращение IP означава интернет протокол. От тук следва, че камерата ще бъде свързана с интернет. Така ще се предава и информация, която постъпва от камерата, онлайн, в реално време. Самите записи често се запазват в отделен сървър, обикновено притежаван от доставчика или производителя на устройството. В други случаи, когато предаването не е на живо, информацията се компресира, изпраща на сървъра, а при желание от клиента се подава в удобен формат за преглед. Целият този трансфер на данни се осъществява чрез един кабел. Това е кабел за захранване на интернет връзката и макар да ви звучи нереално в момента, той е лесен за монтиране и с него приключва целия инсталационен процес за вашата камера. Накратко, ако закупите такава камера за наблюдение, ще можете да си я монтирате сами у дома.

• Какви са другите предимства на камерите за сигурност с IP система?

Освен лесния инсталационен процес и интернет връзката, камерата с такава система, също така е и с много по-добра картина, което означава, че при нужда изображенията могат да се увеличават а и да се установяват важни детайли (особено полезно при кражби и взлом). Сред предимствата на IP камера нареждаме и опростения достъп до данните, както и защитата им, защото те винаги са криптирани и съхраняване на отделен източник, тоест в сървъра на производителя или доставчика. Това е една доста иновативна и модерна технология, която засича лесно движения, разпознава лица, сигнализира при преминаване на дадена точка или граница, уведомява, когато е необходимо, защото е смарт устройство, а и позволява дигитално мащабиране на картината, както и способност да покрива много по-големи площи.

• Кои са недостатъците на камерата с IP система?

Да, има такива, макар и не са много. Първо, тези камери за сигурност изискват доста голяма памет, където да се съхраняват записите, което означава понякога и допълнителна такса, както и по-високата й цена от следващия тип камери.