Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Научна конференция „Георги Стойков Раковски – 200 години безсмъртие“ се провежда на 12 и 13 април

12 април 2021 12:56, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 440
Nauchna konferenciq

Кметът Стефан Радев участва в Научна конференция с международно участие „Георги Стойков Раковски – 200 години безсмъртие“, която се провежда на 12 и 13 април. Тя е по повод 200-годишнината от рождението на великия българин - 14 април. Домакин на двудневния форум е Военната академия, носеща неговото име. Заради епидемичната обстановка в страната конференцията се провежда частично онлайн и присъствено.

В поздравление до организаторите и участниците в конференцията кметът Стефан Радев подчертава, че конференцията е важна част от събитията, организирани от Инициативния комитет, в който членува и сливенският кмет.

„Раковски е основател на Първата българска легия, в която участват и други наши борци за свобода, сред които Васил Левски, Стефан Караджа, Васил Друмев и много други. Обединител в освободителната борба и изявен публицист, той оставя не само ярка следа и завет за поколенията, но и изписва с златни букви името си в нашата история!“, пише още в поздравлението на сливенския градоначалник. От свое име и от името на сливенската общност кметът Радев уверява, че за Сливен е чест да участва в честванията на годишнината, в които се включват и сливенски културни институти, читалища и училища.

„Вярвам, че въпреки сложната и динамична обстановка в момента, ще успеем да отдадем почит, да изразим гордостта си и да запознаем младите с нашата родова памет и великите дела на предците ни!“, пише в заключение Стефан Радев.

По време на откриването на научния форум беше представен доклад за дейността и живота на Раковски от началника на академията генерал-майор д-р Груди Ангелов, който е и председател на Инициативния комитет за тържествено отбелязване на годишнината.

В рамките на двата дни работата на научната конференция ще протече в тематични кръгове, свързани с многопластовата личност на Раковски.