Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

505,1 на 100 000 души население е заболеваемостта в област Сливен

12 април 2021 16:01,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 462
grafika

Заболеваемостта в област Сливен остава под средната за страната, съобщиха от Областния кризисен щаб. Към момента тя е 505,1 при 629,5 души на 100 000 души население.

 

През изминалата седмица са заболели 383 души. В сравнение с предходния едноседмичен период те са с близо 29 процента по-малко. Сред новодиагностицираните лица са санитарка, медицинска сестра, акушерка, шофьор на линейка.

 

Средната възраст на заболелите е 57,4 години.

 

Излекувани са 455 души.

 

За съжаление, повече болни изгубиха битката със заболяването в сравнение с предходния период. Починаха 34 пациенти. Сред тях е и 28-годишна родилка с COVID-19. Новороденото й дете е с отрицателен тест. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Към момента 242 болни са хоспитализирани.

 

Под домашна карантина са 1 393 жители на областта. От тях 946 са болни, които провеждат лечението си в домашни условия под наблюдението на личните лекари.

 

Спазването на противоепидемичните мерки, правилното носене на предпазните маски, физическата дистанция и избягването на струпване от хора доказано намалява риска от разпространение и инфектиране с коронавируса. Наблюденията на здравните власти са, че броят на новозаболелите намалява, но сред болните се увеличават случаите, при които клиничната картина протича по-тежко. Областният щаб призовава гражданите да не се самолекуват. При наличие на първи симптоми незабавно да потърсят личните си лекари.