Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев участва в обсъждане на Плана за възстановяване на Европа

21 април 2021 13:01, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 444
Online forum

Планът за възстановяване на Европа е основата, върху която всички страни-членки изготвят своите национални планове за възстановяване и устойчивост. Това заяви кметът Стефан Радев по време на откриването на днешния дигитален форум, посветен на Плана за възстановяване на Европа от кризата и неговите европейски, национални и местни измерения. За България това касае подготовката и изготвянето на Националните оперативни програми, Териториални планове за справедлив преход, Интегрирани териториални стратегии за развитие, Планове за интегрирано развитие на общините (ПИРО), както и Концепции за интегрирани териториални инвестиции. Според кмета изготвените от общините концепции на териториални интегрирани инвестиции ще имат много важна роля през новия програмен период.

„Днешният ден и месец са много важни за България. Предстои да бъде разгледан и приет Националният ни план за възстановяване и устойчивост, който да бъде внесен в Европейската комисия и да бъде сключено Споразумение за партньорство“, отбеляза още кметът. Той увери, че Община Сливен е отворена за диалог и партньорство с други общини за реализиране на местни, регионални и национални проекти през новия програмен период.

В хода на дискусията бяха набелязани най-важните акценти от Плана и ролята му в Общата селскостопанска политика. Участваха евродепутатът Асим Адемов, Цветан Кюланов, изпълняващ длъжността на ръководител на ЕК в България, Теодор Радонов, директорът на Дирекция „Централно координационно звено“ към Министерски съвет Иван Иванов.

Организатори на днешния онлайн форум бяха Община Сливен и Европейският информационен център „Европа Директно“ – Сливен.