Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

868 са болните с COVID-19 в област Сливен

21 април 2021 14:53,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 445
covid

Активните случаи на COVID-19 към момента в област Сливен са 868, съобщи Областният кризисен щаб. От тях 183 души са хоспитализирани, а останалите 685 провеждат лечението си в домашна карантина, под наблюдението на личните лекари. Най-много заболели има в най-голямата община в областта, Сливенската – 636 души, от които 480 са жители на града. В община Нова Загора болните са 149, половината от тях са в града. В община Твърдица – 50 души, от които 22 болни са жители на града. В община Котел болните са 33-ма, около една трета от тях са от града.

 

Макар и със значително по-ниска заболеваемост през последния месец, епидемичната ситуация в областта следва общата епидемична картина в страната за по-малко заболели и повече излекувани. 36 души от болните в областта са диагностицирани през последното денонощие. Сред тях е медицинска сестра от болничната помощ. Част от новите болни отново са се заразили в семейни огнища. Излекувани са 79 души. За съжаление, починаха шестима пациенти с коронавирусни инфекции и придружаващи заболявания на възраст 55, 70, 72, 75, 78 и 80 години. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

На 20 април ваксини бяха поставени на 308 граждани. Броят им е значително по-голям в сравнение с този от предходния ден, тъй като бяха разпределени РНК-ваксини на личните лекари за имунизиране на лица над 65 години и с хронични заболявания от техните пациентски листи. От началото на кампанията досега са ваксинирани 11 819 жители на област Сливен, от тях 2 091 – и с втора игла, съобщиха от РЗИ.

 

Областният щаб благодари на гражданите за отговорното поведение при спазване на противоепидемичните мерки. Правилното носене на предпазните маски, физическата дистанция, честото миене на ръцете и редовната дезинфекция ограничават разпространението и заразяването с вируса.