Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започна благоустрояването на междублокови пространства в квартал „Сини камъни“

14 май 2021 12:20, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 418
Kopka

Със символична първа копка днес започна благоустрояването на междублокови пространства в квартал „Сини камъни“. На събитието присъстваха кметът на община Сливен Стефан Радев, управителите на фирмата-изпълнител Мартин Стефанов и на фирмата за строителен надзор на обекта Андон Горнаков.

Дейностите са част от Проект „Подобряване на градската среда на Сливен – етап ІІ“., който се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и съфинансиране от националния бюджет. Те включват благоустрояване на прилежащите площи към жилищни блокове № 21, 22, 23, 24 и 27, както и зелените парцели между тях, оформяне на 215 паркинг места. Между блокове 21 и 22 е предвидено изграждане на детска площадка, разделена на две зони за различните възрастови групи – до 3 години и от 3 до 12 години. Детска площадка ще бъде изградена и южно от блок 23. Ще бъде изградено и допълнително парково осветление. Срокът за изпълнение е 320 календарни дни, стойността на строително-ремонтните дейности възлиза на над 1 млн. лв., фирмата-изпълнител е „Гео Кри“ ЕООД, Сливен.

По този проект ще бъдат благоустроени и междублокови пространства в кварталите „Българка“, „Дружба“, като в последния дейностите ще стартират следващата седмица. В тази връзка кметът Стефан Радев заяви, че така ще се тества до колко работещ е моделът за облагородяване на гъсто населените жилищни райони, как ще се развива той, за да може да се прилага и при по-нататъшна работа по кварталите.

 

 

 

Снимки

KopkaKopkaKopkaKopkaKopka