Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

758 души са ваксинирани в област Сливен през последното денонощие

20 май 2021 15:33,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 493
covid

През изминалото денонощие са ваксинирани 758 жители на област Сливен, съобщиха от областната администрация. С тях броят на ваксинираните, от началото на кампанията досега, достигна 22 894 души, като 8 699 са получили втора игла и при тях имунизационният процес е завършен. В момента областта разполага с всички, разрешени в страната, векторни и РНК ваксини. Поставянето става в кабинетите на общопрактикуващите лекари и разкритите ваксинационни центрове. Продължават записванията на желаещите чрез електронната платформа на МЗ.

През последните дни броят на заболелите рязко спада. През последното денонощие с COVID-19 са новодиагностицирани 11 души. Повечето от тях са се заразили в семейни огнища. Излекувани са 36 души или над три пъти повече от новозаболелите. От 16 май насам за поредно денонощие няма починали пациенти.

Матурите се провеждат при спазване на противоепидемичните мерки. До момента е карантиниран само един гимназист - като контактен на болен. Той също ще положи матурата си при противоепидемични мерки, определени от МЗ и МОН.

Правилното носене на предпазните маски за лице в закрити площи и редовната дезинфекция доказано ограничават риска от разпространение на коронавирус.