Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се редовно заседание на Общински съвет-Сливен

20 май 2021 12:30, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 3 години, брой четения: 121
Zasedanie

С 32 гласа „за“ местният парламент в Сливен днес прие на свое заседание изменението на общинския бюджет. По думите на кмета Стефан Радев то предвижда отпускане на финансови средства за ремонтни и възстановителни дейности в селата Камен и Трапоклово, закупуване на земеделска техника в село Крушаре. Друга причина са разходи във връзка с изграждане на мини спортно игрище за футбол в село Чокоба, възстановяване на оградно съоръжение на местността Дебелата кория. Актуализацията на общинските финанси се налага и заради преразпределяне на средства за спортни клубове и разходи за финансиране на спортни прояви.

Всичките заложени точки в дневния ред на днешната сесия получиха подкрепа. Сред тях бяха обявяване на конкурс за избор на управител на „Обреден комплекс“ ЕООД, както и правила за избор на регистриран одитор за извършване на финансов одит и заверка на годишните финансови отчети на общинското предприятие „Пътнически превози Сливен” ЕООД за финансовата 2021 г.

Общинските съветници гласуваха също годишните финансови отчети на „Дентален център-1 Сливен“, „ДКЦ 1- Сливен“, „ДКЦ 2 – Сливен“, „Общинска охрана и СОТ - Сливен“ и „Обреден комплекс Сливен“.

Сред приетите предложения бяха още упълномощаване на общинския съветник д-р Иван Данчев като представител на община Сливен да участва в Общото събрание на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

На днешното заседание подкрепа получиха и обичайните разпоредителни сделки с недвижимо общинско имущество, съгласуване и изменение на подробни устройствени планове, отпускане на финансови помощи и средства.

Обичайно, сесията се проведе в зала „Май“, при спазване на противоепидемичните мерки.

Видео от сесията може да гледате на посочения линк: