» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Европейската комисия одобри мерките за шапа предприетите от страната ни

07 January 2011 17:31,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1562
снимка

На 7 януари 2011 г. в областна администрация се получи информация от Министерство на земеделието и храните, Дирекция „Връзки с обществеността и протокол ” за това, че Европейската комисия одобрява предприетите от страната ни мерки за противодействие на заболяването шап.

Късно снощи е пристигнало съобщение от Европейската комисия, че одобряват предприетите от страната ни мерки за противодействие на заболяването шап. Това съобщи министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов по време на проверка на една от мобилните дезинфекционни станции край село Кости. До края на седмицата представители на ЕК ще посетят страната ни. Министър Найденов подчерта, че няма място за паника. Досега друг доказан случай на шап няма. Той подчерта, че ако се наложи страната ни има заделени средства от републиканския бюджет, за обезщетение на собствениците на заразени животни.

В областите Бургас, Шумен, Варна, Сливен и Ямбол се ограничава движението на животни, вносът и износът им. Проби от домашни животни за шап ще бъдат изпратени тази вечер в София. Директорът на РВМС-Бургас д-р Димитър Германов каза, че е възможно да не е шап, защото симптомите като накуцване се срещат и при други болести, не само при шапа.