Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици от Спортното училище в Сливен се включиха в Европейската седмица на движението

04 юни 2021 13:54, Мирена Стоянова (Спортно у-ще )
Излъчване: Спортно у-ще "Д. Рохов" преди 2 години, брой четения: 650
1111

Ученици от Спортно училище „Димитър Рохов“ - Сливен се включиха провокативно в Европейската седмица на движението с инициативата "Да се раздвижим в ритъма на фолклора". Европейската кампания NowWeMOVE България е визия, в която секторът “спорт за всички” намира начини за сътрудничество с други сектори за увеличаване нивото на физическа активност в цялата страна. Мнозина желаещи ученици от различни класове, учители и възпитатели се хванаха заедно на хоро в двора на училището. В ритъма на българската народна музика малки и големи направиха деня си по - щастлив.

 

Демонстрации по джудо и самбо изпълниха други възпитаници на Спортното училище с треньор Петър Вучков като част от проявите по случай Европейската седмица на физическата активност и спорта.

 

#РаздвижвамеБългария

Кампанията се гради на 3 принципа – да се повиши информираността за ползите от физическата активност, да се насърчи редовното участие в различни видове спорт и друга физическа активност и да се подобрят възможностите за достъп до спорт и физическа активност.

Елементи на кампанията са MOVE Week – Европейска седмица на физическата активност и спорта, Европейски ден без асансьори, Европейски ден на спорта в училище, Европейски фитнес ден, MOVEment Pills, обучения и уъркшопи.

Източник: Радио Сливен Нет

Снимки

2223332221111