» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Пламен Камбуров победи на Планинско рали „Българка – 2021“, получи и купата на кмета за най-добро време

07 June 2021 12:00, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 2 years ago, number of readings: 1110
Rally

Пилотът Пламен Камбуров е големият победител на Планинско рали „Българка – 2021“. Той спечели и купата на кмета на община Сливен Стефан Радев за най-добро време. Негови подгласници останаха Юлиан Тилийски-на второ място и Илия Царски-на трето място. Състезанието е кръг от Националния автомобилен планински шампионат на България и се проведе на 5 и 6 юни край Сливен.

Официалното откриване на автомобилната надпревара се състоя в събота, 5 юни на пл. „Хаджи Димитър“.

„Всички знаят какво е българският автомобилен спорт за Сливен. Трасето вече е заредено с многолюдна публика, която ви очаква с нетърпение. На първо място ви пожелавам безаварийно пилотиране, едно състезание, на което да се насладите и нека най-добрият спечели. Да не забравяме, че автомобилният спорт винаги върви ръка за ръка с безопасността на движението и да използваме всеки удобен случай, да призоваваме състезателите да карат отговорно и безопасно“, заяви по време на откриването кметът Стефан Радев. Той пожела на всички състезатели здраве и късмет. Организаторът на проявата Стефан Чолаков благодари на кмета Радев за съдействието и доброто партньорство, които спомогнаха състезанието да се състои за поредна година.

Тазгодишното издание на надпреварата събра най-добрите пилоти в планинския шампионат на България. Бяха подадени близо 50 заявки за участие.

Организатор на проявата е Автомобилен спортен клуб „Булсим“, със съдействието на Община Сливен.

 

Снимки: „Планинско Българка“

Photos

RallyRallyRallyRally