Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Минчо Афузов връчи наградата „Неофит Рилски" на петима учители от област Сливен

09 юни 2021 17:19,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 470
Снимка за спомен след връчването на наградите

Петима учители от Сливенска област станаха носители на наградата „Неофит Рилски“, която се присъжда ежегодно от Министерството на образованието и науката за висок професионализъм и и принос в развитието на образователното дело в България. Областният управител Минчо Афузов връчи официално престижното отличие на наградените, заедно с началника на РУО Милена Чолакова и зам. областния управител Димитринка Петкова.

Областният управител поздрави всички носители на наградата. „Като родител на двама ученици видях колко бързо успяхте да се пренастроите в условията на епидемия и обучение онлайн. Сливенските учители доказаха, че са добри, защото използваха всички електронни платформи и успяха да привлекат интереса на децата във виртуалните учебни стаи“, заяви той. Минчо Афузов подчерта, че днешните учители успяват да се справят с бързите промени в образованието, свързани с възможностите на интернет. „Децата могат да научат какво представлява Питагоровата теорема от много източници, не само от учебника. Важното е у тях да бъде култивирано желание за учене, за знания. И аз Ви благодаря, че правите това“, каза още областният управител.

Номинациите на наградените са предложени от учителските колективи, в които работят, или от социални партньори.

Отличието е присъдено на ст. учител по английски език Емилия Йорданова от ОУ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен. Преподавателската й работа е стандарт за висок професионализъм, а авторитетът й привлича ученици в образователната институция.

Гл. учител Николина Станчева от Детска градина „Еделвайс“ в Сливен е спечелила признанието на родители и колеги с подхода към децата, умението да предизвика интереса им към знанието. С този „багаж“ те напускат детското заведение напълно подготвени за първи клас.

Ст. учител по изобразително изкуство Митьо Митев от СУ „Христо Ботев“ в Нова Загора вдъхновява ученици да разкрият дарбите си, но и с примера си им преподава най-важния урок – да се раздаваш за общия успех. Негови творби – портрети на светите братя Кирил и Методий, на Свети Мина, иконопис на Мадоната ще закрилят и дават сили и на следващите поколения в училищното семейство.

Ст. учител Виктория Стойнова от началния етап в СУ „К. Константинов“ е държала ръката на много сливенски деца, докато се опитват да напишат първите букви. Уроците й невинаги са между кориците на учебника – те са в любовта, с която възпитава децата на съпричастност, отговорност и трудолюбие.

Ст. учител по практическо обучение Ангел Лисков от ПГЕТЕ „Мария Склодовска – Кюри“ получи наградата си в деня, когато поредният випуск защити успешно практическата си подготовка. Неговите ученици са подготвени за бъдещата си професия и са най-младото попълнение в местния бизнес.

Началникът на РУО Милена Чолакова подчерта, че учителите, директорите и образователните институции са се справили успешно в тежката година на пандемия. Успели са да завишат броя и на учениците от уязвими групи, които да използват електронните платформи. След като учебните заведения бяха затворени и трябваше да преминат в обучение в електронна среда от разстояние, област Сливен е успяла първа в страната, в рамките на три дни, да въведе онлайн-обучението, каза Чолакова.

След срещата областният управител Минчо Афузов ще изпрати поздравителни адреси до директорите и преподавателските екипи за създадената професионална среда, в която се раждат много добри резултати.

Снимки

Ст. учител по английски език Емилия Йорданова от ОУ "Д-р Иван Селимински"Гл. учител Николина Станчева от Детска градина "Еделвайс"Ст. учител Виктория Стойнова от СУ "К. Константинов"Ст.учител по изборазително изкуство Митьо Митев от СУ "Хр. Ботев" в Нова ЗагораСт. учител по практическо обучение Ангел Лисков от ПГЕТЕ "Мария Склодовска-Кюри"