Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливенски отбор ще участва в Обиколката на България по колоездене през 2021 г.

10 юни 2021 16:14, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 572
Евгени Балев - личен архив

Сливен и тази година ще е домакин на етап от Колоездачната обиколка на България. 68-то издание на състезанието ще стартира на 30 юни и ще приключи на 5 юли. В него ще се включи отборът от Сливен „BLUE ROCKS SLIVEN-FIT SPO“, с участници шампионът Евгени Балев, Мартин Стефанов, Александър Жеков, Никола Николов, Георги Балев и Марко Данаилович. Те са членове на спортен клуб по колоездене „BLUE ROCKS“ – Сливен, създаден през 2020 г.– Сливен.

 

„Самостоятелен сливенски отбор не е участвал в обиколката на България от времето на Милко Димов и Илия Кръстев и това е голямо събитие за нашия град. Очаквам да се представим достойно“, каза Евгени Балев – многократен шампион на страната, член на Управителния съвет на Федерацията по колоездене и един от организаторите на Колоездачната обиколка на България. Той ще участва в надпреварата за рекордния 19-ти път, като е печелил състезанието през 2007 година.

 

Обиколката тази година ще включва пролог и пет етапа. Състезанието ще започне в София с индивидуално бягане по часовник около храм-паметник „Александър Невски“ в 1-километров пролог. Колоната ще премине през Боровец, Пловдив, Беклемето, Троян, Шипка, Сливен, Бургас, Карнобат и ще финишира в Габрово на 5 юли. На 27 и 28 юни голяма част от участниците в Обиколката ще се включат в традиционното състезание „По пътя на римляните за Купа „Долчини“ в района на Разлог, Банско и Белица, което ще бъде последна подготовка за колоездачите.

 

Програма на 68-та международна колоездачна Обиколка на България от 30 юни до 5 юли:

 

30 юни – пролог – София – индивидуално бягане по часовник

 

1 юли – 1 етап – София – Пловдив

 

2 юли – 2 етап – Пловдив – Троян

 

3 юли – 3 етап – Троян – Сливен

 

4 юли – 4 етап – Сливен – Бургас

 

5 юли – 5 етап – Карнобат – Габрово

 

По инициатива на кмета Стефан Радев през 2020 г., след прекъсване, Сливен отново стана домакин на етап от Обиколката. „Нашият град има сериозни традиции в колоезденето и се радвам, че миналата година възродихме участието си и тази година отново се включваме. Подкрепяме отбора на Сливен и пожелавам успех на нашите колоездачи“, каза кметът.