» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Започна 40-ото издание на Монбат Рали Сливен

10 June 2021 21:07, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 2 years ago, number of readings: 663
monbat

В града под Сините камъни с концерт на открито тази вечер бе даден официалният старт на 40-ото юбилейно издание на Монбат Рали Сливен. Надпреварата е втори кръг от Български рали шампионат и трети от Балканския рали трофей на FIA.

„За мен е удоволствие да съм тук сред вас и заедно да поставим началото на 40-ото издание на Монбат Рали Сливен. Неведнъж сме казвали, че нашият град е столица на автомобилния спорт и се надявам с годините той да затвърди тази роля. Тази година форматът се завръща с пълна сила и се радвам, че почитателите на автомобилния спорт ще съпреживеят емоцията, която той носи“, заяви по време на церемониалния старт кметът Стефан Радев. Той пожела на участниците здраве, успехи, безаварийно и безопасно пилотиране и да бъдат отговорни.

В надпреварата участват 32 екипажа, сред които освен заявените български, има и чуждестранни отбори от Турция, Румъния, Унгария и Швеция.

В състезанието са включени етапите „Ичера“ на 11 юни и „Котел“ на 12 юни. В 40-ото издание ще се проведе и суперспециален скоростен етап на 11 юни от 20 ч., който ще бъде ситуиран на летище „Бършен“.

Организатор на проявата е АСК „Скорпион“, със съдействието на Община Сливен.

Photos

monbatmonbatmonbatmonbatmonbatmonbatmonbat