Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Награждаване на участниците в IV Национален детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“

21 юни 2021 15:58, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 2 години, брой четения: 499
награди

Детски театър „Зора“ при Народно читалище „Зора 1860“- Сливен получи наградата на кмета в Националния детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“, който се проведе на 18, 19 и 20 юни в Сливен. Съставът представи спектакъла „Историята на едно момиче“ по приказка на Шарл Перо, под режисурата на Ивайло Гандев. Наградата се дава за първи път и бе връчена от заместник-кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

Голямата награда на фестивала – статуетка „Гран При” и почетен диплом получи Театрално студио „Смехурко” при Центъра за изкуства, култура и образование –

София - филиал Банкя, за пиесата „Кралят елен” от Карло Гоци. Художествен ръководител е Цвете Лазарова. Наградата бе връчена от председателя на Общинския съвет Димитър Митев.

Специалната награда на журито за училищна формация беше присъдена на театър „Класика“ при ПГПЗЕ "Захарий Стоянов“ – Сливен, който представи „Има един народ: Легенда за Хаджията“ с автор и режисьор Соня Келеведжиева.

Специалната награда на журито за извънучилищна формация отиде при Театрално студио „Маска” към Общински младежки дом - град Русе за постановката „Сцената е моят дом- театрални упражнения” с художествен ръководител Мина Маринова.

При закриването на фестивала бяха връчени още награди в различни възрастови групи, за най-добри мъжка и женска роли, за актьорско майсторство и др.

Националният детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“ се провежда за четвърта поредна година. Целта е да се дава възможност за национална и международна изява на детските и младежки театрални трупи. Провежда се под патронажа на Общински съвет-Сливен. Организатор е Народно читалище „Зора 1860“-Сливен. Партньори на фестивала са Община Сливен, Областна администрация-Сливен, Регионално управление на образованието-Сливен и Младежки дом-Сливен.

Снимки

наградинаградинагради