Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинските съветници се събират на сесия в четвъртък, 24 юни

22 юни 2021 12:24, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 448
Sesiq

Предстои редовна сесия на Общински съвет-Сливен този четвъртък, 24 юни. В предварителния дневен ред са заложени 48 точки. В тях влиза изменението на Наредбата за насърчаване на инвестициите с общинско значение в община Сливен и издаване на сертификати клас В. Като основен мотив за това председателят на местния парламент Димитър Митев посочи приетия тази година от Общински съвет-Сливен План за интегрирано развитие на Община Сливен 2021 - 2027 г. Освен това предложеното изменение и допълнение на Наредбата ще даде възможност да се насърчават инвестиции в икономическия сектор.

И на предстоящата сесия общинските съветници ще гласуват изменение на общинския бюджет, което по думите на Митев се налага заради отпускане на средства за облагородяване на междублокови пространства в различни части на града. Промяната касае и разходи за изграждане на система за видеонаблюдение в селата Крушаре, Скобелево, ремонт на пътища и отводняване на улици в няколко населени места, закупуване на компютърна техника, ремонт на водопровода в с. Тополчане и на читалището в с. Трапоклово и др.

Сред точките за гласуване попадат още промяна в състава на Комисията по символика, приемане на годишния финансов отчет на „Пътнически превози“ ЕООД Сливен за 2020 г., както и избор на управител на „Дентален център-1 Сливен“.

На заседанието в четвъртък местният парламент ще упълномощи представител на община Сливен за участие в Общото събрание на „ВиК Сливен“ ООД. Ще бъде определен и представител на общината, който да участва в заседание на общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособена територия, обслужвана от „ВиК Сливен“. Предстои да бъде одобрена и Програмата за работата на общинския съвет през третото тримесечие на 2021 г.

В заключение председателят Митев добави, че на предстоящата сесия ще бъдат гласувани и обичайните разпоредителни сделки с общинска собственост, одобрение и изготвяне на подробни устройствени планове, прекратяване на съсобственост, отпускане на финансови средства и помощи на граждани.

Сесията ще се проведе в зала „Май“ от 9 часа, при спазване на противоепидемичните мерки.