Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен стартира благоустрояването на междублокови пространства в квартал „Българка“

22 юни 2021 11:38, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 488
Bulgarka

Започнаха дейностите по благоустрояване на междублокови пространства в кв. „Българка“ около блокове № 37, 33, 32, 31 и 20 по проекта за трите квартала – „Сини камъни“, „Дружба“ и „Българка“. Днес кметът Стефан Радев посети обекта заедно със заместника си по строителството Камен Костов и Митка Крълева от отдел „Общинско развитие, проекти и програми“.

Пред журналисти кметът потвърди, че моделът за благоустрояване в трите квартала ще бъде използван да се продължат инвестициите в междублоковите пространства и за други райони в града, които от дълго време са изоставени. В момента се обсъжда за кои други зони да се възложи проектиране за ремонтни дейности и благоустрояване.

„Искаме да има добри условия за живот навсякъде. Това пространство в квартал „Българка“ дълго време беше неугледно от незаконните гаражи и след като приключат дейностите ще придобие съвсем друг облик“, каза кметът. Той подчерта, че продължава поетапното премахване на незаконни гаражи, но идеята е Общината да може да се намеси веднага на освободените територии, за да не остават терените във вида след премахването.

Митка Крълева заяви, че има разлики с другите два квартала. В „Българка“ ще има две нови улици, около които ще се изградят паркоместа. Другата разлика е, че поради липсата на облагородяване проектът не е концентриран на едно място, а разпръснат, за да се обхванат максимален брой тротоари и улици, които имат нужда от ремонт.

„Ще се изградят три детски площадки - две за деца от 3 до 12 години и една – от 0 до 3 г., едно комбинирано мултифункционално спортно игрище, игрище с уреди за катерене, скамейки, беседки, кошчета за боклук и 33 броя иглолистна растителност. Ще стане по-естетично и по-красиво“, каза Крълева.

Предвижда се допълнително парково осветление и люлка за деца с увреждания. Стойността на изпълнение на дейностите в кв. „Българка“ възлиза на над 700 хил. лв. Срокът за изпълнение е 320 календарни дни.

Снимки

BulgarkaBulgarkaBulgarkaBulgarka