Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Откриха STEM център в Сливенската професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“

28 юни 2021 13:43, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 545
STEM

В сливенската професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“ днес бе открит нов STEM център. Гост на събитието беше кметът Стефан Радев, който поздрави учениците, преподавателите и директора на гимназията Красимир Георгиев за усилията и инициативите, насочени към иновативното образование.

„Радвам се, че този кабинет вече е факт. Все по-актуална е темата за връзката между бизнеса и образованието и необходимостта учениците да получават съвременни умения, които се търсят днес на пазара на труда. Вярвам, че именно това е пътят, по който да се случват нещата. Надявам се, освен полезно, да бъде и приятно за учениците да работят в тази среда. Да ви носят много удовлетворение такива придобивки“, заяви по време на откриването Стефан Радев.

Модерната база е създадена по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда” и с финансиране от страна на Министерството на образованието и науката. Тя се състои от четири отделни зони, с които се предоставят всички необходими условия за провеждането на съвременно и качествено STEM обучение в училище чрез иновативни технологии за цялостно прототипиране в архитектурата и геодезията.

От своя страна директорът на гимназията Красимир Георгиев благодари на своите колеги за съвместните усилия при изграждането на иновативната база. Той благодари за подкрепата от страна на просветното министерство и Регионалното управление на образованието в Сливен.

Центърът включва още зона виртуална реалност за визуализиране на проекти с програмите AutoCad и ArhiCad, 3D принтер за изработване на макети, CNC рутер за гравиране и изрязване и дрон за аерофото заснемане за учениците от специалност „Геодезия“.

В новия STEM център бъдещите специалисти – архитекти и геодезисти, ще имат възможност да се обучават в среда и чрез методи, близки до бизнеса и реалния живот, както и да придобият нужните знания и умения, за да се реализират успешно в професиите на бъдещето.

 

 

Снимки

STEMSTEMSTEMSTEM